A magyar sport területi versenyképességének vizsgálata többváltozós statisztikai módszerekkel - Ács, Pongrác (Tér és Társadalom, 2007)
Jelen tanulmány a hazai és a nemzetközi szakirodalomnak megfelelve a rendelkezésre álló és a szerző által gyújtött statisztikai adatokra hagyatkozva a hazai sport területi versenyképességét vizsgálja. A cikk középpontjában a többváltozós statisztikai módszerekre hagyatkozva a magyarországi sport területi versenyképességi rangsorának meghatározása áll. A tanulmány áttekinti a sport versenyképességére ható tényezőket, majd meghatározza a hazai területi sportklasztereket.